Smartlog v3 » The Jiggly Room » Nobels litteraturpris til Doris Lessing
Opret egen blog | Næste blog »

The Jiggly Room

The Oil of Aphrodite and the Dust of the Grand Wazoo

Nobels litteraturpris til Doris Lessing

11. Oct 2007 13:27, Bo

Hov! Ikke blot tog jeg fejl af dagene, for jeg troede, prisvinderen først ville blive offentliggjort fredag -- men det var heller ikke en af mine favoritter, der vandt. Faktisk slet-overhovedet-ikke. I stedet for at give Nobelprisen til Roth, Murray eller Tranströmer, som alle tre har (i hvert fald) dét til fælles, at de ikke er kedelige - eller at de er ikke-kedelige - har komiteen valgt at give årets pris til den internationale, litterære verdens måske aller-mest-kedelige forfatter, nemlig engelske Doris Lessing. Det må da siges at være et ukontroversielt valg. De eneste, der med nogen form for rimelighed kan brokke sig over det, er dem - de læsere - der har smag. For andet end en tynd kop te.

Kommentarer

 1. Jens Drejer
  12. Oct 2007 01:35
  1

  Sjovt indlæg! Jeg reagerede på fuldstændig samme måde. Jeg har aldrig læst noget af Lessing og hun står meget langt nede på min læseliste. Jeg synes det er et ret kedeligt og uinteressant valg...en skuffelse efter de sidste par års meget spændende vindere. Jeg ved slet ikke hvordan jeg skal reagere. Men én ting er helt sikkert: Doris Lessing rykker IKKE op på min læseliste, bare fordi hun har vundet Nobelprisen.

  Jeg havde også først regnet med en offentliggørelse fredag, men så vidt jeg ved kan vinderen blive offentliggjort hver dag hele ugen. Jeg er ikke helt sikker, men blev også overrasket, da det pludselig stod på Politiken.dk.

  Mvh Jens Drejer.


Arkiv

Tags

Arkiv