Smartlog v3 » The Jiggly Room » 2005, juli
Opret egen blog | Næste blog »

The Jiggly Room

The Oil of Aphrodite and the Dust of the Grand Wazoo

2005, juli

9. Aug 2007 19:45, Bo

Udvalgte indlæg fra min gamle, nu nedlagte blog.

Bemærk venligst: Alle links henviser til The Wayback Machines arkiv. Hvis du vil se den pågældende side, som den ser ud i dag, så fjern første del af linket i din browser. Linket skal starte med http://www.

02/07/05: Se fotos fra Skanderborg i dag. Læste i Henrik Larsens blog om Fantastik, en forening for "de fantastiske genrer", herunder science fiction, fantasy og horror. Jeg bliver mere og mere glad for idéen om selskaber eller foreninger, hvor folk - der i øvrigt ikke behøver at ha noget tilfælles - kan finde sammen om en interesse, en hobby eller en fascination. Jeg er ikke noget udpræget socialt væsen, og jeg bruger normalt ikke megen tid på bare at hænge ud med venner eller bekendte. Men selskaber lyder konstruktivt, synes jeg; som steder eller sammenhænge hvor man aktivt kan tage del og bidrage. Og bagefter gå hjem eller videre til det næste projekt, det næste selskab eller den næste forening, hvor man osse har noget at gøre. Danmark er hjemsted for et utal af forskellige foreninger. For folk med lyst til og mod på også at gøre sig gældende på Nettet, er mulighederne for at komme i selskab nærmest legio. Her er blot nogle få, tilfældigt valgte eksempler: Det Danske Sigmund Freud Selskab, "samlingsstedet for mennesker, der er interesserede i at arbejde med Freuds psykoanalyse", Bushistorisk Selskab, der har til formål "at fremme kendskabet til bustransportens historie i Danmark", Dansk Selskab for Rumfartsforskning, Dansk Patchwork Forening, Det Grønlandske Selskab, Ateistisk Selskab, Entomologisk Forening, Dansk Selskab for Maritim Medicin, Dansk Ægyptologisk Selskab, Chakoten - Dansk Militærhistorisk Selskab, Dansk Ilder Forening, Nordisk Kaktus Selskab, Dansk Selskab for Sårheling, Dansk Filosofisk Selskab og Farum Trampolin Forening. På engelsk: The Society for Creative Anachronism, Inc., "dedicated to researching and re-creating the arts and skills of pre-17th-century Europe", The Tolkien Society, Society of Biblical Literature, International Society for Computational Biology, International Chili Society, The Labyrinth Society, "made up of labyrinth enthusiasts from all over the world", The Inspector Morse Society, The Wagner Society o.s.v. Og selvfølgelig: Det Danske Pornografi-Selskab.

03/07/05: Lokummet brænder. 1000 kvadratmeters affald i fire meters højde brød fredag i brand på lossepladsen på Oddervej ved Skanderborg. Se et foto her. 30 brandmænd har lige siden arbejdet i døgndrift for at nedkæmpe branden, og nu stinker hele byen af vand på ild i affald. Se et foto af min tjekkede og musikalsk begavede fætter, Michael Pagaard. Og her er han igen, og her og her og her og her og her og her. Find selv flere på Vi Unge Lives website.

05/07/05: Welcome, Mr. President. George W. Bush ankommer - i skrivende stund - om ca. 16 min. Derudover: Mikkel S. har meget venligt solgt mig sit eksemplar af Au hasard Balthazar. Mikkel, har jeg ladet mig fortælle, er glødende Tarkovskij-fan. Jeg vil ikke holde mig for fin til at gentage denne vits, i øvrigt den eneste jeg kan, som Bjarne C. engang fyrede af: Hvad er definitionen på paranoia? At gå i biffen for at se en Tarkovskij-film - og under hele filmen sidde i mørket med en fornemmelse af, at man ikke er alene i salen.

10/07/05: Jeg har en plakat-fetich. Vistnok - faktisk helt sikkert - en billed-fetich. Jeg holder af billeder, osse dårlige billeder, malerier, fotografier, tryk eller tegninger, og mine vægge er absolut tapetserede. Jeg køber gerne gamle portrætfotos af (mig) helt ligegyldige mennesker, jeg køber signerede idol-billeder, klipper af og til billeder ud af blade - og det bedste, jeg kan få som gave, altid, er en tegning lavet af giveren selv. Jeg har en hel mappe fyldt med sådanne tegninger. Og jeg downloader billeder fra Nettet, selvfølgelig, i hundredevis. Mit nyeste indkøb er den originale, amerikanske filmplakat til Bobby Hollanders New York Babes (1979) med bl.a. Serena, Marlene Willoughby, Gloria Leonard og Vanessa del Rio. Jeg byder osse lige nu (på online-auktioner) på plakaten til Traci Lords-filmen Lust in the Fast Lane (1984) og Vanessa del Rio-filmene Dancers (1981) og Dracula Exotica (1980) - men jeg vinder dem næppe. Jeg er for fattig, og klassiske filmplakater plejer at løbe op. Som man siger. Derudover: Min Hitler-statuette ankom i torsdags, og nu står han og glaner dumt på mit bord. Er netop hjemvendt fra weekend-besøg hos mine forældre i Struer. Se nogle billeder af dyr.

11/07/05: Poetic Champions Compose. Min bror har tilføjet en Van Morrison-sektion til sit website. I tilfælde af at du har tilbragt de sidste 40 år som navlepiller på Mars og derfor aldrig har hørt om Van Morrison: Han er 1) "denne strenge mand" (Søren Ulrik Thomsen), 2) meget privat og 3) en af populærmusikkens allerstørste lyrikere nogensinde. Du kan se en liste over mine egne Van Morrision-cder her. Flere lister følger snart. Faldt i dag over denne udmærkede betragtning i Geoffrey Gorers The Life and Ideas of the Marquis de Sade: "the book [Aline et Valcour] contains no obscenities, and with the exception of one poisoning and a few flagellations, no scenes of cruelty. It is possible however for a book to have interest, even with the exclusion of these two subjects." Min kursiv. Henrik Larsen (som i parantes bemærket bare blir ved og ved med at score point hos mig) har netop færdiggjort en cd med egne oplæsninger, Noter & nekrologer. Og jeg har sørme købt en filmplakat mere, Love Goddesses (1981) med tegninger af hhv. Seka og Juliet Aunt Peg Anderson. Jeg er håbløst bagefter m.h.t. besvarelse af emails, og jeg undskylder. Da jeg kom hjem i går aftes efter et weekend-besøg hos mine forældre, var der (oveni) 97 nye emails i min box.

14/07/05: En historie fra det virkelige liv: Forleden var jeg til et møde med J - som vi her vil kalde Mr. J - i Fjaltring. Efter mødet sad jeg og snakkede med Mr. Js søn, T, som er ca. 10 år gammel. T sad og viftede med kassetterne til Doom II og Doom Expansion Pack, en i hver hånd, og eftersom jeg selv lige har investeret kr. 20,- i et brugt eksemplar af Doom I, tænkte jeg (snu), at jeg måske kunne få nogle pointers. Jeg burde have vidst bedre, selvfølgelig, for det blev til en tværing. Den 10-årige, ifølge ham selv, havde sammen med en ven gennemspillet Doom på en dag. Jeg har siddet hver aften i en uge, og jeg er stadig kun kommet til level 2. T lo mig op i mit åbne ansigt og mere end kraftigt antydede, at jeg var komplet imbecil. Eventuelle voksne derude: Er det bare mig, eller er computerspil svære? Og hvorfor er der ikke nogen, der har skrevet noget om broderiets indflydelse på computerspillets æstetik? Se osse et billede af mit computerbord, hvorved jeg bl.a. har siddet og skrevet denne sætning. Har vundet et signeret billede på eBay, "Alexandra Silk Beautiful Adult Actress Autographed 8x10". Dancers-plakaten, som jeg bød på (læs 10/07/05), endte på $92.75. Dracula Exotica på $37.76. Jeg byder kun nødigt over $5 for noget som helst i verden, så de gik begge til anden side. Alexandra Silk-billedet kostede mig $3.25. Se det her. Jeg har i øvrigt osse dette signerede billede af Ginger Lynn. Det vil sige: Faktisk er dette ikke mit billede, men mit er aldeles identisk. Andre i min samling: Jenna Jameson, Jeanna Fine, Anne Malle, 2 x Kirstie Alley, 2 x Kitten Natividad, Debi Diamond, Hyapathia Lee m.fl.

15/07/05: Min ydmygelse er total. Nedenstående post foranledigede Henrik til at sende mig en venlig mail med gode råd om Doom og deslige - og først da kom jeg i tanker om, at det slet ikke var Doom, men Diablo. Kun én gang tidligere i mit liv har jeg givet Vorherre (og alverden) mit ord, nemlig da jeg svor aldrig igen at sætte min fod på Samsø. Om så den vestlige civilisation vil gå under på grund af mit afhold: Der er slut med mig og computerspil. I hvert fald med at gøre det offentligt. Og uden sammenhæng i øvrigt: Tirsdag i sidste uge stillede en mand sig op på Fuglsang Rasteplads ved Skanderborg og gav sig til at onanere for øjnene at de bilister, der var kørt ind for at holde pause. Ifølge vort lokale ugeblad "udløste" (sic) episoden "nogen moro blandt nogle laastvognschauffører," hvorimod en svensk tourist - svenskere! - ringede til politiet. Da politiet nåede frem, var manden forsvundet, men vidner - vidner! - havde noteret nummeret på hans bil. Se billeder fra Skanderborg i dag.

17/07/05: O, Kirstie! Kirstie Alley, f. 1951, kendt fra bl.a. Cheers, Star Trek - The Wrath of Khan, Look Who's Talking-filmene, North & South og Veronica's Closet, overbevist scientolog "with throaty voice" (Maltin) og en af mine personlige all time top-10-favoritter, spiller hovedrollen i en ny sitcom, Fat Actress. Som jeg selvfølgelig er nødt til at eje på DVD. Rollen som den neurotiske Rebecca Howe i Cheers indbragte Kirstie Alley en Golden Globe Award og hele tre Emmy Awards. Da hun i 1991 modtog den første Emmy, benyttede hun lejligheden til i sin tale at takke sin daværende mand, Parker Stevenson, "[for] giving me the big one for the last eight years." Fat Actress - der ganske enkelt handler om, at Kirstie Alley er blevet større - er skabt af Alley selv i samarbejde med Brenda Hampton, der osse stod bag komedieserien Mad About You med Paul Reiser og Helen Hunt. De tider er forhåbentlig forbi, hvor man behøvede at forsvare en forkærlighed for sitcoms? Omvendt nages jeg for tiden af mistanken om, at det måske er et problem - og dette er en bekendelse - at jeg faktisk aldrig har set et afsnit af kult-serien Doctor Who. Den bliver ved med at dukke op, f.eks. her på Steen Schapiros website og her på Henrik Larsens. Hvad hulan er en dalek? Og slå nu ikke hånden af mig, venligst. Send mig i stedet en email og fortæl mig, hvor jeg eventuelt bør begynde. Dertil: En generhvervelse, Pietro Arentinos Hetæresamtaler. Jeg udlånte på et tidspunkt bogen til M - som vi her for nemhedens skyld vil kalde Mille - hvorefter hun valgte straks at fly hovedlandet. Nu har jeg købt et nyt, brugt eksemplar. Til kr. 2,- Udgifter, udgifter.

20/07/05: Jeg holder af de fleste dyr - undtagen guldsmede, selvfølgelig, som er faldne engle og tilhører Satan. Men jeg har det lidt svært med natsværmere. Lige meget hvor hårdt man taler til dem, og hvor meget man end forsøger at vejlede dem og give gode råd, så opfører de sig teenager-åndssvagt; bonker med hovedet først ind i vinduer, lampeskærme og vægge, vikler sig ind i alverdens og kan ikke komme ud. Og allermest hjerne-forsnottet: Hvis der står en balje med opvaskevand, så skal de partout derned. Myg og fluer og humlebier og hugorme og zebraer og elefanter kan finde ud af ikke falde i sæbevandet. Er natsværmere virkelig så meget dummere? Hver eneste aften, når jeg står og vasker op, kommer der en eller anden tumbesværmer, og trods mine højlydte advarsler, ender det altid med, at jeg alligevel må til at fiske den op, så den kan sidde og baske og tørre. Jeg fatter det simpelthen ikke. Se billeder her. Og apropos begrænsede åndsevner: Både Henrik Larsen og Steen Schapiro har nu - lynhurtigt - lagt Doctor Who-fansider på Nettet. Se her og her. Det lader til, at jeg i min iver har misforstået en hel del dalek. Christian R, som er BoBlog-smuglæser, brokkede sig i dag (til mig) over, at jeg ikke havde linket hans site. Jeg undskylder. Besøg Christian her. En go begyndelse er jo altid et godt sted at begynde. Plus to fotografier af Filmby Århus.

25/07/05: Dagens tema, har jeg besluttet, er wants. Du er velkommen til at anføre dine egne i tag boardet til venstre. Der må være nogen derude, der kan hjælpe. Jeg mangler: Den danske folkekomedie Oskar med bl.a. Dirch Passer og Ove Sprogøe. Filmen er instrueret af Gabriel Axel, og den har på et tidspunkt været tilgængelig på video (se cover). Den dukker af og til op på QXL, men ender altid med at koste en mindre formue. Sidste gang løb den op i kr. 215,- - og det er for meget for et brugt vhs-bånd. Jeg er vokset op med Oskar, og jeg har set den 1000 gange. Jeg vil gerne se den igen. Kan du hjælpe? Så send mig en email. Der findes en slags dokumentarfilm om Kurt Vonnegut Jr. og/eller Kilgore Trout, hvori Vonnegut selv render rundt og er Trout. Jeg har engang set den på tv, men det er mange år siden, og jeg husker ikke meget fra den bortset fra, at den vistnok var i sort/hvid. Kender du filmen? Ved du, hvad den hedder? Ved du, om den kan skaffes? Send mig en email. Effekter fra Aarhus Tivoli, herunder f.eks. poletter (spillemønter), billeder af Aarhus Tivoli og avisartikler om Aarhus Tivoli. Brian Enos video Mistaken Memories of Medieval Manhattan (1981). La philosophie dans le boudoir aka Beyond Love and Evil, instrueret af Jacques Scandelari (1969). Jean-Marie Straubs Nicht versöhnt oder Es hilft nur Gewalt wo Gewalt herrscht aka Not Reconciled (1965). Gerard Damianos The Satisfiers of Alpha Blue. To hurtige opfølgninger: Anden Ursula (tidligere omtalt og præsenteret her på sitet) har fået ællinger, og i dag gik de tur i haven. En - i denne sammenhæng - fuldstændig og aldeles anonym person har foreslået mig, at opvaskevand er som porno for natsværmere; at de så at sige suges ned i skidtet, fedtes ind, stønner og gisper efter vejret - og må ligge til tørre og hvile bagefter. Og at det er derfor ... o.s.v. Se billederne (igen). Det er ikke nogen dårlig teori. Har i dag købt min (kun) anden musik-dvd nogensinde, Pink Floyd: Live at Pompeii. Den første var Simon & Garfunkel: The Concert in Central Park. Og mine på mange væsentlige måder udmærkede chefer, Chef 1 og Chef 2, forærede mig i dag et lille kunstværk. Billeder kommer snart. I mellemtiden: Byd på et af min søsters malerier på QXL. Klik her.

26/07/05: It seems that everything's gone wrong since Canada came along. Hvad skal vi dog stille op Canada? Vicelandsstyreformand Josef Motzfeldt taler nu direkte om en okkupation af Hans Ø. Læs her. Eftersom Canada, det er nok værd at huske på, er omtrent en gazuntazillion gange større end Danmark, bør vi nok afholde os fra at erklære dem krig - medmindre, selvfølgelig, at Anders Fogh kan overtale sin bedste ven George til at smide en go håndfuld marines oveni. I så fald er det nok nu, Anders Fogh skal spørge. På den årlige World Stupidity Award-uddeling i Montreal, Canada, blev George W. Bush i lørdags tildelt prisen for årets dummeste bemærkning. Den lød sådan her: "They [terrorister] never stop thinking of ways of harming America, and neither do we." Hvis vi er heldige, er Bush Jr. blevet fornærmet. Hans Ø, der ligger i Nores Strædet mellem Grønland og Canada (80.5°N, 66.38°Ø), er mindre end 100 meter lang og mindst 100% ubeboet. Canada dækker - til almindelig oplysning - et areal på 9.984.670 km².

27/07/05: Min hustru barsler snart med et helt nyt website, og jeg har (bl.a.) i den forbindelse netop slettet en del billeder fra mit site, herunder på indkøbs-siden. Hvis du opdager, at jeg ved en fejl er kommet til at slette et billede uden samtidig at fjerne det fra sitet - hvis du forstår - så send mig lige en mail. Min bror har lavet et lille venne-galleri på sit site. Nyt indlæg på Pornografi-Selskabets website, Kasper Midnat om at være samler. Læs her. Jeg efterlyser en (gratis) web site feature, der kan bruges som Divya'O'Meter. Jeg vil placere den her på siden, så besøgende kan klikke ind og afgive deres stemme: Divya (Divia) Das Andersen var i dag 1) Elegant, 2) Sofistikeret, 3) Hot ... o.s.v. Jeg kan selvfølgelig bare bruge en poll, men dimsen skal helst kunne gemme resultaterne dag for dag og starte forfra hver morgen. Af sig selv. Findes den? Send mig en email. Doctor Who update. Efter - nu - både at have set dokumentaren More Than 30 Years In The Tardis (1975) og mit første, faktiske afsnit af Who, Robot (1975), begynder jeg så småt at føle mig som en virkelig adept. Her er, hvad jeg har lært so far: Første afsnit af tv-serien blev sendt den 23. november 1963. Doctor Who, seriens hovedperson, ligner et menneske (og er altid smart i tøjet), men er i virkeligheden en alien fra en fremmed planet. Han har to hjerter, et i hver side af brystet. Doktoren kan regenere - vistnok i alt 12 gange - og således 'genopstå' i en ny skikkelse. Den nyeste Doctor Who er den niende i rækken. I Robot spilles Who af Tom Baker, den fjerde doktor. The Tardis (Time And Relative Dimensions In Space) er doktorens tidsmaskine, som er maskeret som en blå telefonboks. Se en model her. Ligesom doktoren selv ofte er humørsyg og glemsom, virker Tardis'en ikke altid helt efter hensigten. Derudover (og udelukkende baseret på det ene afsnit, jeg har set): Det musikalske tema til serien er godt, special effects er sindssygt dårlige, Tom Baker er et behageligt selskab, og man har lyst til at ha ham i sin stue - og alting er voldsomt engelsk. Bob Dylan gir koncert i Gigantium i Aalborg den 22. oktober 2005. Efter en enkelt fuser lykkedes det i går NASA at få den op, endelig, Discovery. Se deres flash på nasa.gov.

28/07/05: Uartigheder. Adults only. DR1 viste tirsdag aften det norske Faktor-program Good Vibrations om "dildoselger Line Gjeldnes". Er der nogen, der har optaget programmet på video? I så fald: Send mig venligst en mail. Og selvom jeg normalt ikke reklamerer for den slags her (men andetsteds): Pirates of the Caribbean fik mig hooked på pirater, og nu sidder jeg som Calvin, da han ventede på sin Beanie propeller hat (se striberne her), og glæder mig til Digital Playgrounds Pirates, "an electrifying and swashbuckling sex-tale and the most comprehensive movie the adult industry has ever produced." Med bl.a. Jesse Jane og Janine som sørøvere. Filmens officielle website indeholder (foreløbigt) ikke noget grimt, så du kan roligt klikke. Her. Lars G.P. har lavet en Edwige Fenech-fanside. Min hustru, som er betydelig mere tålmodig, end jeg er, og bl.a. derfor kan udholde at være min hustru, beder mig meddele Niels-Arne (og andre), at hun (nu) ikke bare har set hele Chihiro-filmen; hun har osse set en hel del af ekstra-materialet, noget af det endda med finsk speak.

29/07/05: Jeg har læst film- og tv-kundskab på Århus Universitet. Når jeg i dag ser tilbage: Beslutningen om at vælge sidefag i film - jeg har hovedfag i idéhistorie - var god, fordi jeg i løbet af studietiden traf en række endog meget begavede og talentfulde mennesker, hvoraf nogle heldigvis blev mine venner (og stadig er det), og jeg fik fornøjelsen af at blive undervist af dygtige og inspirerende folk, først og fremmest Niels Weisberg og Richard Raskin. Men beslutningen havde i det mindste én ret uheldig konsekvens: Da jeg var færdig med studiet, havde jeg mistet stort set al interesse for film. Den positive udlægning må lyde: At jeg undervejs var blevet introduceret for to instruktører, filmskabere, som fik (og får) alt andet til at virke som små - eller i det mindste mindre - (u)betydeligheder, og jeg fik svært ved at ta det alvorligt. Alt det andet. Og sådan har det været lige siden. Jeg ser (køber og lejer o.s.v.) stadig en frygtelig masse film, men kun for underholdningens skyld. Jeg kan godt li at blive (godt) underholdt. Jeg ser action-komedier og gyserfilm og søde, romantiske, amerikanske film; jeg vil se alt det, der ikke foregiver at være andet eller mere end bare fis og ballade. Hvis en film begynder at få kunstneriske nykker, slukker jeg for maskinen. En film, der vil være kunst, stiller op i kunst og inviterer til sammenligning - og hvorfor skulle jeg spilde tid på at sidde og se noget ringere? Når jeg i stedet ku se noget bedre? Og med ringere mener jeg filmisk ringere, formmæssigt uadækvate film. En film med en god historie eller et stort indhold af følelser er udmærket, men hvis der ikke er nogen sammenhæng mellem indhold og form, så er det dårlig kunst. De to, der på den måde ødelagde og har ødelagt mit forhold til såkaldt seriøse film, er h.h.v. Robert Bresson og Jean-Luc Godard, efter min bedste overbevisning de to betydeligste filmskabere nogensinde. Ingen har - helt plat udtrykt - gjort mere end Bresson og Godard, hver på sin måde; ingen har udfordret film-mediet mere; ingen har i tilsvarende grad formået at gøre brug af filmen som kunstnerisk udtryksform. Det er (som det står) bare en påstand, selvfølgelig, og udstyret med et mere kvikt hovede end mit kunne man sikkert mobilisere en gevaldig masse fine og gyldige indvendinger. Dette blot til forståelse af, hvordan det egentlig gik til, at min filmsmag blev så hæslig. Nyeste indkøb: Starsky & Hutch.


Arkiv

Tags

Arkiv